Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

MOMA or MoBA ?

Ξέρω πως σου αρέσω. Ξέρω πως μερικές φορές όταν με βλέπεις σου κόβεται η ανάσα, πως όταν περνάω από δίπλα σου δυσκολεύεσαι να μην γυρίσεις το κεφάλι. Αυτό όμως δεν αρκεί! Με εκνευρίζει όμως. Με βάζει σε σκέψεις. Αν δεν ήμουν ο τύπος σου θα έλεγα εντάξει το παιχνίδι είναι χαμένο, αυτήν την μύτη έχεις, αυτό το στόμα. Τώρα όμως με βάζεις σε πειρασμό. Αν ήμουν πιο συμβατική, λιγότερο προκλητική, πιο κοντά σ' αυτό που θες, πιο πολύ να σου μοιάζω(μα αν αυτό δεν αρέσει στους φίλους μου, στην οικογένεια μου, σ' αυτούς που με αυτό το κάτι που γίνομαι έχουν μπλεχτεί και γινόμαστε κάτι όλα αυτά τα χρόνια μαζί). Αν στο τέλος ούτε αυτή η αλλαγή σου αρκεί(δεν σου θυμίζω πια αυτό που σε μένα προτιμάς. Ναι με . . . απλά δεν. Δεν τι; Δεν . . .); Εγώ είμαι το φθινόπωρο που τόσο αγαπάς(είσαι φθινόπωρο και 'συ) αλλά εκείνη είναι η άνοιξη. Μπορεί τα μαλλιά της να μην είναι κόκκινα όπως τα φύλλα του φθινοπώρου αλλά τιτιβίζει σαν πουλάκι και σε κάνει να ξεχνιέσαι. Ίσως να μην σου κόβει την ανάσα. Μπορεί και όλα όσα λέει να μη σε συγκλονίζουν απ' την αλλά όμως δεν σε ζορίζουν οι απαντήσεις. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς, να σκέφτεσαι πριν ενεργείς(θα την πειράξεις θα κάνει ναζιάρικα πως σε χτύπα αυτά. . .μέχρι εκεί. . . δεν θα. . . ). Μερικές φορές όλα είναι εκεί, το χρώμα, η μορφή, η ύλη, αλλά κάτι λείπει μα τι λύπη (www.apoallou.blogspot.com)
1. Inside The Egg



2. Woman In Profile
3. Gilded Nude
4. Long Arm Of The Law
5. New Year Bagel
6. Untitled
7. The Hair Cut


8. Yellow Blue Ladies
9. Jule-die Vrou
10. Girl With Poodle
11. Leonora Portroff
12. I Am Good
13. Untitled
14. Landscape With Bridge and Viaduct
15. Untitled
16. Dead Star
 Ίσως πάλι τίποτα να μην λείπει να είναι όλα εκεί(εδώ) απλά να είναι μέσα στο σωρό. Έχουμε και λέμε τα έργα 1, 3, 4, 5, και 7 φιλοξενούνται στο M.O.B.A.(Museum Of Bad Art) Μουσείο Κακής Τέχνης-www.museumofbadart.org, τα 8 και 10 μπορείτε να τα δείτε στο O.B.A.M.A.(Official Bad Art Museum Of Art) Επίσημο Μουσείο Κακής Τέχνης-www.officialbadartmuseumofart.com, ενώ τα 12, 13, 15 βρίσκονται στο M.O.P.B.A.(Museum Of Particularly Bad Art) Mουσείο Συγκεκρίμενα Κάκης Τέχνης-www.mopba.org τα υπόλοιπα όμως είναι άλλη ιστορία. Τα 2, 11, και 14 ανήκουν στην συλλογή του Μ.Ο.Μ.Α.(Museum Of Modern Art)-www.moma.org και είναι τα 2. Woman in Profile, Amadeo Modigliani, 1910-11, 11. Leonora Portroff, Arshile Gorky, 1935, 14. Landscape With Bridge and Viaduct, Albert Gleizes, 1910. το 6 έχει φιλοξενηθεί στο Μ.Ο.Μ.Α. είναι του Arturo Herrera. To 9. Jule-die Vrou, Marlene Dumas, 1985 καλλιτεχνική μου αδυναμία γεννημένη στο Κέιπ Τάουν την Νότιας Αφρικής και στο 16 έχουμε έναν κύριο που θα ξανασυναντήσουμε σίγουρα στα λημέρια μας 16. Dead Star, Michel de Bron, 2008 κατασκευή από μπαταρίες. 
      Ίσως πάλι να μην είμαι φθινόπωρο, άπλα έστω να θέλω να είμαι ''καλλιτέχνης'' και συ γραφειοκράτης και αυτό για τον καθένα μας να είναι αρκετό(τα θέλω όλα, τα θέλω όλα, τα θέλω όλα, τα θέλω όλα, τα θέλω όλα, τα θέλω όλα, τα θέλω όλα. τα θέλω όλα, τα θέλω όλα, τα θέλω όλα, τα θέλω όλα, τα θέλ . . ..... .... ... . . . .. . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . .  ..  . . . .. . .




                                                                                       
Υ.Γ.1. Το Haircut είναι το πιο διαδράστικο instalation στο MOBA. Ένα σημείωμα λέει αν είναι ανάγκη να αφήσετε μπούκλα απ' τα μαλλιά σας, παρακαλείστε έπειτα να επιστρέψετε το ψαλίδι στην ακριβή του τοποθεσία. Εκτιμάτε ότι 1 στους 5 επισκέπτες της gallery δωρίζουν μπούκλα τους. 
Y.Γ.2. Αν σας απογοήτευσα με αυτά που σας παρουσίασα σ' αυτήν την ανάρτηση μιας και σας έχω συνηθήσει σε αλλά για εξιλέωση έβαλα στα artracks το animation της Joan Gratz το Mona Lisa Descenting a Staircase του 1992.
Υ.Γ.3. Υπάρχει απλά γιατί δεν μπορώ τους ζυγούς αριθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου